Bo på Högalids folkhögskola

Att bo på folkhögskola ett eller flera år blir mycket vad du själv gör det till. Hjälps man åt kan det bli helt fantastiskt och du kan finna nya vänner för livet. Det kan också vara en möjlighet att flytta hemifrån på ett enkelt sätt.

Eftersom fritiden också är en viktig del av dina studier erbjuds en rad aktiviteter efter både skolans planering och deltagarnas önskemål. Här står bland annat välutrustat gym, gymnastiksal och bastu till förfogande!

Vårt internat

Skolans internat är indelat i korridorer och hus som kallas Ettan, Tvåan, Trean, Norra flygeln och Södra Flygeln om totalt 62 st platser. Ettan, Tvåan och Trean ligger i anslutning till skolans huvudbyggnad och här har alla rum egen dusch och toalett. Norra och Södra flygeln ligger i anknytning till expeditionsbyggnaden och här delar de boende på dusch och toalett. Alla korridorer och hus har fullutrustade kök samt dagrum med bord, stolar, soffor, fåtöljer och TV med DVD-spelare. Du har också tillgång till tvättstuga och torkrum i huvudbyggnaden. Två typer av boende erbjuds: enkelrum och dubbelrum. Kostnader för boende hittar du här. Boende på internaten ansvarar själva för städning av sina egna rum samt diskning i de gemensamma utrymmena.

I ansökan till skolan finns möjlighet att lämna önskemål om vilken typ av rum du vill bo i. Vi försöker uppfylla allas önskemål i den mån det går. Rumsfördelningen sker löpande allt eftersom deltagare blir antagna till våra kurser.

Alla som bor på skolan ingår i en bovärdsgrupp med 7-9 personer i varje grupp samt 2 bovärdar från skolans personal. Bovärdsgrupperna träffas regelbundet under året för samtal om hur boendesituationen kan bli så bra som möjligt.

In- och utflyttning

Före inflyttning och i samband med att hyresgäst, den studerande, flyttar ut ur rummet sker en gemensam besiktning av representant för skolan och hyresgästen. Via CSN kan deltagare under 20 år ansöka om inackorderingsbidrag. All information om bidrag och lån finns på www.csn.se.

Internatkoordinator Susanne  Lindman svarar gärna på frågor kring boende på telefonnummer 0480-844 80 eller mejladress: susanne.lindman@hogalid.nu

20150707_112913

 

Bilderna ovan är exempel på hur det kan se ut på internatet. Storlek på rum, färger och övrig inredning kan variera något.