00000001088Efter studenten hade jag ingen aning om vad jag ville göra med mitt liv. Jag var så förvirrad och jag ville absolut inte gå hemma och göra ingenting! Men så hittade jag denna utbildningen på Högalids folkhögskola. Jag skulle vilja säga att det är det bästa valet jag gjort i mitt liv. Jag var lite tveksam från början då det var ett stort steg för mig att flytta och bo på internatet. Att bo bland så många olika människor är både en utmaning men samtidigt väldigt roligt!

Utbildningen är rolig, lärorik och helt över förväntningarna! Vi har fått vara med på olika evenemang och uppdrag, något som har gett mig många nya erfarenheter som jag kan skriva på mitt CV. Efter min första praktik så har jag även fått extrajobb. Jag har insett att det är detta jag vill göra, kombinera mitt intresse för både mode och service! Jag säger bara, är du som jag, som drömmer om att jobba i butik? Tveka inte att söka hit, du kommer inte ångra dig!

/ Josefin Lindström00000001083Att söka in på Högalid var som en stor utmaning för mig.
Det var många tankar som snurrade runt i huvudet, men nu såhär i efterhand kan jag säga att min ansökan till Högalid är det bästa jag gjort i hela mitt liv. Det har fått mig att växa enormt mycket som person, jag har lärt mig att ta för mig och tro på mig själv. Jag har även med hjälp av LIA:n fått in en fot lite här och var, detta har gjort stor skillnad för min framtid.

Jag har även fått ta del av massa roliga event och studiebesök, föreläsningar och uppdrag. Det är en mycket spännande utbildning där det hela tiden händer något. Ett stort plus till att lärarna har varit så fantastiska och hjälpt till och stöttat väldigt mycket. Ta chansen om du får den. Jag lovar att du inte kommer att ångra dig.

/ Sandra Perdegård00000000723Min tid på högalid har varit helt fantastisk!
Det har varit roligt och lärorikt samtidigt som jag har växt och utvecklats som person. Första LIA-perioden gav mig dessutom extrajobb!

Jag har fått många fina vänner och lärarna är kanonbra, jag kan inte vara mer nöjd! Jag rekommenderar verkligen att gå denna utbildning.

/ Regina Magnusson00000000697Jag är så glad att jag tog beslutet av att plugga.

Högalid är en kanonskola, lärarna är bra och duktiga. Jag älskar min klass!
Lär mig något nytt varje dag.
Ville få lite mer ”kött på benen” inom service och det har jag fått och kommer att få, känner jag.
Vi arbetar med många mycket spännande projekt.
Under hösten har vi träffat intressanta och kunniga personer, via föreläsningar och studiebesök.

/ Jessica Engström00000000706Min tid på Högalid: 
Studietiden på Högalid har varit över all förväntan. När jag sökte in till utbildningen hade jag studerat några år på universitetet, men visste inte riktigt vad jag ville göra. Nu är jag helt säker och ångrar mig inte en sekund att jag valde att börja studera här.
Att arbeta inom handel har alltid funnits i bakhuvudet och efter lite letande hittade jag Högalids Folkhögskola och Butikssäljar-utbildningen. Med den här utbildningen får man en fördjupad kunskap om vad som krävs av en som butikssäljare och hur det fungerar i ett företag, samtidigt får man praktisk erfarenhet i och med LIA:n.

På skolan finns en gemenskap som inte går att hitta på många skolor och jag trivs superbra med min klass. Detta är verkligen en skola och utbildning jag skulle rekommendera någon som funderar på att starta en karriär inom handel.

/ Amanda Ljunggren00000000576__x_Alla vet inte hur man gör för att skaffa ett jobb.
Man vet inte hur man bör bete sig, vad som förväntas av en eller hur man visar sina bästa sidor. För mig var det bara så himla överväldigande när jag fyllde 18 och föräldrarna sa ‘Ut och sök jobb! …men hur då? tänkte jag. Hur gör man? Därför sökte jag Butikskursen. Här har jag lärt mig hur man presenterar sig själv, hur man skriver personliga brev och CV, hur man beter sig på en intervju och självklart hur man är sitt bästa jag på jobbet. Det som varit mest givande för mig var LIA-perioderna (Lärande i arbete). Det var både läskigt, utmanande, nervöst och skitkul. Det gav mig enormt mycket självförtroende när jag insåg att ‘Det här jag har jag faktiskt fixat alldeles själv!’ Jag har själv sökt min plats, gjort ett bra intryck, jobbat heltid i fyra veckor, gjort bra ifrån mig, gett allt jag har och sedan fått ett bra omdöme. LIA-perioderna är en fantastisk möjlighet till jobb, och idag står jag här i slutet av läsåret – med sommarjobb i en butik där jag trivs som fisken i vattnet!

/ Maria Stjärnljus00000000575__x_Utan tvekan det bästa året i hela mitt liv! 

Med osäkerhet inför framtiden valde jag att söka till Högalids Butikssäljare för att se vart det skulle leda mig. Skolan har inte bara gett mig en unik utbildning utan även en chans att börja om på nytt. Möjligheterna har blivit större och jag har verkligen lärt mig saker!

Det är unika lärare här som verkligen bryr sig om alla deltagare, mycket gemenskap som man får ta del av och många nya kompisband skapas. Det är ett fantastiskt ställe som man kan utvecklas som människa på. Nu ser min framtid inte så osäker ut mer. 😉
Får du chansen så ta den, det gjorde jag !

/ Lina Granehäll00000000372Hela mitt vuxna liv har jag vetat att det är service och människor som jag vill jobba med.
Efter ett treårigt gymnasium och fem år inom hotell och restaurang kände jag att jag ville utvecklas och byta inriktning. Längtan att flytta från min lilla hemort i Västmanland fanns också där, då jag fann butikssäljarutbildningen på Högalids folkhögskola. Jag sökte in våren 2011 och utbildningen startade på hösten.

En skräckblandad förtjusning välde över mig när jag fick svaret att jag kom in. Hur skulle det gå med flytten? Skulle jag klara av företagsekonomin i kursen? Och hur skulle det kännas ute på LIA:n, skulle jag leva upp till allas förväntningar? Nu efter utbildningen kan jag säga att det är ett av de bästa valen jag gjort i hela mitt liv. Jag trivs jätte bra att jobba i butik och alla farhågor man har innan start löser sig med tiden. Lärarna är underbara och bryr sig verkligen om dig och din utbildning.

/ Evelyn Kuhlin00000000362Jag har alltid varit tilltalad av handel & service och efter att ha gått arbetslös en längre tid så valde jag att söka Butikssäljarutbildningen som jag fann på nätet.

Jag var väldigt nervös och lite skeptisk när jag kom hit här, att bo på internat är väl inte min grej alls tänkte jag. Men så fel jag hade! Mitt år på Högalids folkhögskola och på kursen har varit det bästa året i hela mitt liv och att bo på internatet gjorde allting ännu mer roligare. Här möttes alla typer av individer som tillsammans utgjorde en oerhört härlig gemenskap, och jag kommer verkligen att sakna alla.

Butikssäljarutbildningen har verkligen fått mig att växa som person och att känna mig trygg, tack vare all den kunskap lärarna har givit mig. LIA-platserna ( Lärande i arbete ) har varit oerhört kul och lärorikt, och som även ledde till sommarjobb för mig. Så nu är det dags för ett nytt kapitel i mitt liv, tack för den här tiden!

/ Josefin Abramsson00000000363Jag kan inte säga annat än att året på Högalid har varit kanonbra!
Butikssäljarutbildningen har inte bara gett mig en bra grund inför framtiden utan även hjälpt mig att utvecklas på det personliga planet med hjälp av nya lärdomar. Jag har också träffat många nya härliga människor, både elever som lärare.

Det roligaste med utbildningen var att få gå ut på LIA (Lärande i arbete) samt att få arbeta med en så kallad Fiktiv butik vilket har varit intressant och lärorikt.

Bortsett från att utbildningen har varit väldigt givande och rolig så har livet på skolan och internatet gett mig ett minne för livet.

/ Karin Forsgren00000000160Jag tycker att Butikssäljarutbildningen på Högalid Folkhögskola har varit bland det bästa jag har gjort i mitt liv.
Läsåret på skolan har gett mig jättemycket. Själva utbildningen har varit väldigt lärorik. Jag var lite skoltrött innan utbildningen men fick tillbaka energin och viljan att plugga genom lektioner och inlämningar. Man är ute på en så kallad LIA-plats (Lärande inom arbete) 4 veckor på våren och 4 veckor på hösten. LIA- platserna måste man söka själv direkt på den arbetsplatsen man vill vara på, på det sättet så får man även lära sig att vara ute och söka arbete direkt via arbetsplatsen. Via min sista LIA-plats som var på Sportringen i Nybro så fick jag fast anställning där. Det var även min stora dröm att jobba i en sportbutik, och den drömmen har ju gått i uppfyllelse.

I klassen så var jag enda killen med 10 tjejer, det var ju lite jobbigt i början när man inte hade någon annan kille att prata med, men sen gick tiden i skolan och jag blev bara bättre och bättre kompis med alla tjejer i klassen. Det har inte varit tråkigt att vara enda killen i klassen. Men jag tycker att det ska söka mer killar till utbildningen för det är jätteskoj att gå i Butikssäljarutbildningen på Högalids Folkhögskola.

/ Kristoffer00000000162Jag skulle fylla 23 och kände mig extremt stressad över att inte veta vad jag ville bli.

Jag försökte koppla ihop vad jag tyckte var kul och nödvändigt för att inse vad jag ville göra. Shopping har alltid varit ett stort intresse för mig och att hjälpa människor en prioritet. Vänner har berättat för mig att jag skulle passa att jobba i butik. Så ärligt talat så satt jag faktiskt och googlade, sökte lämplig utbildning och Högalids Folkhögskola dök upp.

Mitt år på Högalids folkhögskola på Butiksäljarutbildningen har varit det bästa året i mitt liv. Jag flyttade långt, ända från lilla hålan Enköping och jag har aldrig längtat tillbaka. Jag har fått lära mig så extremt mycket. Hela skolan med alla lärare och deltagare är som en stor kram. Tack vare Högalid har jag insett vad jag vill göra med mitt liv. Jag arbetar nu inom en stor klädkedja och har aldrig varit lyckligare. Och jag stannar här i Kalmar.

/ Jeanette