Ansökan knapp Ansökan knapp

Musik på scen åk 2

Kursen är för dig som vill fördjupa dig inom områdena liveljud, ljus och studio. Passar också för dig som vill öka ditt musikaliska kunnande och förbereda ansökan till universitetsstudier inom samma område.

Snabbfakta

Kursstart: 21 augusti 2017
Ansökan: 8 maj 2017
Antagningsträffar: Ja
CSN-berättigad: Ja

Antagningsvillkor:

Du ska ha gått Musik på scen åk 1 eller annan likvärdig kurs. Du ska vilja utveckla ditt tekniska och konstnärliga kunnande vad gäller liveljud, scenljus och studioarbete samt arbeta i grupp. Vi arbetar med digital ljud- och ljusteknik samt Protools som programvara för studio.

Kursinnehåll:

Årskurs 1 och 2 går i samma klass och vissa lektioner är gemensamma. Första projektet (ca 6 veckor) görs gemensamt med årskurs 1, men med mer ansvar för ljud och ljus. Därefter kommer en fördjupningsperiod i liveljud och ljus. Ljus och programmering sker i samband med första årskursens musikföreställningsprojekt för barn. Under våren sker fördjupning i studioinspelning och mixning och förberedelser för ansökningar till högskola/universitet (arbetsprover, teori med mera) samt praktik.

År 2 kommer också att ta hand om skolans interna och externa konserter under året som en del av praktikarbetet. I kursen ingår också musikteori och föreläsningar om musikbranschen och företagande.

Mer information: kontakta kursansvarig Thomas Hertzman