Vi arbetar med klassisk sångteknik men också uttryck, gestaltning och interpretation kommer att vara en viktig del i kursen. Genre: romans, opera- och oratorierepertoar men också musical eller visa för den som vill. Kursen görs i masterclas-form, dvs öppna sånglektioner där alla medverkar. Vi jobbar fram emot en offentlig slutkonsert.

Vi anpassar kursen efter dina förutsättningar men du som söker bör minst ha någon form av sångutbildning eller en längre sångerfarenhet – du kan vara allt från ambitiös körsångare till erfaren solist.

Vad du behöver förbereda innan kursen:

Du förbereder 3-6 stycken att använda på kursen. Gärna några som du tycker är lätta och några lite svårare – men alltid sådant du tycker om att sjunga. Vi arbetar med sångtekniken och hittar lämpliga övningar för dig.
Ett mål med kursen är att hitta just ditt sätt att beröra och nå fram till en publik. Vi arbetar med texten och hur den sitter ihop med tonerna och bildar – sång!

Att undervisa i Masterclas:

Att undervisa öppet, alltså lektioner som sker inför de övriga medverkande är en rolig och effektiv metod att se och lära. Ofta får man ut mer av att kunna studera hur andra gör när man sedan ska utveckla sin egen sång.
För mig är det viktigt att man alltid jobbar positivt utifrån var och ens förmåga. Alla ska känna sig trygga men också delaktiga i undervisningen då den samlade erfarenheten i en grupp är en stor tillgång.
I en kurs är det värdefullt att man jobbar mot en gemensam redovisning eller konsert för att också öva sig på att sjunga för publik.

Se mer info i folder…

Kontaktperson: Johan Christensson (pedagog, opera- och konsertsångare)
Mejl: johan.g.christensson@gmail.com
Tel: 070-720 81 43
Hemsida: www.johanchristensson.com