Kursöversikt

Grund- och gymnasienivå

Studera på både grundskole- och gymnasienivå. Pröva dina möjligheter att studera på nytt utifrån dina egna behov.

Ansök nu

Snabbfakta

Kursstart: 16 augusti 2021

Inträdeskrav: Inga förkunskaper krävs

CSN-berättigad: Ja

Ansök senast: 9 maj 2021, antagning sker i mån av plats.

För dig

  • som vill studera på grundskolenivå
  • som vill studera på både grundskole- och gymnasienivå
  • som vill pröva dina möjligheter att studera på nytt utifrån dina egna behov

Handledare

Personalbild

Christine Fransén

076-8158190
christine.fransen@hogalid.nu

Kursprofil/inriktning

Kursen vänder sig till dig som vill pröva dina möjligheter till fortsatta studier med fokus på grundskolenivå. Dina behov och förkunskaper bestämmer såväl innehåll som studietakt och studienivå. Vi anpassar schemat så att det finns möjlighet att studera vissa ämnen på gymnasienivå. Vi lägger stor vikt vid studieteknik och studieplanering. Har du svenska som andraspråk följer du ett särskilt spår med extra svenskastöd.

För dig som vill kombinera svenskastudier med delar av Grundkursen så finns det från och med hösten 2021 en 2-årig variant med fokus på svenska som andraspråk.

Kursen har tillgång till extra resurser såsom specialpedagog och supportteam. Du kan börja kursen höstterminen 2021. Det finns även vissa möjligheter att börja till vårterminen efter överenskommelse.

Kursinnehåll

Svenska, svenska som andraspråk, engelska, matematik, samhällsorientering, hälsa och livskunskap, estetisk verksamhet i olika tekniker samt grundläggande IT. Temablock såsom arbetsmarknadsinriktning och vardagsekonomi ingår också. Utifrån intresse finns det möjligheter att göra tillval.

Du kan också läsa om Grund- och gymnasienivå på Studentum.se. Här finns bland annat recensioner från tidigare deltagare.

Att studera allmän kurs på folkhögskola innebär mer än att studera ämnen. Vi vill att du ska vara väl förberedd för livet efter folkhögskolan, vara delaktig, se dina möjligheter, rättigheter och skyldigheter.  I livet på folkhögskolan ingår även skolans temadagar, fysisk gruppträning och möjlighet till vissa tillval.

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri. Du betalar för kost och servicekostnad. Läs mer på sidan kostnader.

Välkommen du också!