Bo på Högalids folkhögskola

Att bo på folkhögskola ett eller flera år blir mycket vad du själv gör det till. Hjälps man åt kan det bli helt fantastiskt och du kan finna nya vänner för livet. Det kan också vara en möjlighet att flytta hemifrån på ett enklare sätt.

Eftersom fritiden också är en viktig del av dina studier erbjuds en rad olika möjligheter, både på skolan och i närområdet. Högalid erbjuder bland annat ett välutrustat gym, stora grönområden, gymnastiksal och bastu!

Vårt internat

Skolans internat är i form av korridorboende med egen dusch och toalett. Alla korridorer har fullutrustade kök samt dagrum med möjlighet till tv. Du har också tillgång till tvättstuga och torkrum i huvudbyggnaden. Två typer av boende erbjuds: enkelrum och dubbelrum. Kostnader för boende hittar du här. Boende på internaten ansvarar själva för städning av sina egna rum samt diskning i det gemensamma köket.

I ansökan till skolan finns möjlighet att lämna önskemål om vilken typ av rum du vill bo i. Vi försöker uppfylla allas önskemål i den mån det går. Rumsfördelningen sker löpande allt eftersom deltagare blir antagna till våra kurser.

Alla som bor på skolan ingår i en grupp med 7-9 personer samt 2 bovärdar från skolans personal. Bovärdsgrupperna träffas regelbundet under året för samtal så att boendesituationen blir så bra som möjligt.
Högalids internat lämpar sig tyvärr inte för rullstolsburna.

Via CSN kan deltagare under 20 år ansöka om inackorderingsbidrag. All information om bidrag och lån finns på www.csn.se.

Internatansvarig Susanne Lindman svarar gärna på frågor kring boende på telefonnummer 0480-844 80 eller mejladress: susanne.lindman@hogalid.nu

 

Bilderna ovan är exempel på hur det kan se ut på internatet.