fbpx

Blir tyvärr inte av detta läsår! – Allmän kurs – Hållbar framtid

För dig som vill kombinera behörighetsstudier med ett engagemang för samhället och miljön.

Snabbfakta

Kursstart: Kommer ej att genomföras läsåret 2020/21
Ansökan: 10 maj 2020
Inträdeskrav: Lägst grundskola år 9 eller motsvarande
CSN-berättigad: Ja

För dig…

– som vill lära dig mer om miljön, samhället, och världens allmänna tillstånd
– som vill skapa, driva och arbeta med projekt med syfte att föra världen framåt
– som vill kombinera behörighetsstudier med ett engagemang för samhället och miljön

Kursprofil/inriktning

Kursen ger dig möjlighet att utforska och diskutera världens tillstånd. Det gör vi på skolan i projekt, genom gemensamma resor och olika studiebesök. 

Kursen samarbetar med lokala miljö- och samhällsprojekt där vi praktiskt deltar för att lära oss om både projektens idéer och deras genomförande.

Kursen fokuserar på olika perspektiv och idéer för att kunna utveckla dina möjligheter att påverka världen i stort och smått.

Kursinnehåll

Arbetet på inriktningstiden (6 h/vecka) utgår från ett antal övergripande teman, som vi arbetar med både enskilt och i grupp. Exempel på teman som vi arbetar utifrån är:  “Makt, mod och motstånd”, “Behov och begär” samt “Reuse and recycle”. 

Timmarna utöver inriktningstiden läser du behörighetsgivande ämnen för att nå en grundläggande behörighet för vidare studier. Se här vad som gäller…
Om vi har möjlighet kan vi också erbjuda särskilda behörigheter i vissa ämnen utöver dessa.

Vi arbetar med olika typer av retoriska uttrycksmedel och medier för att på bästa sätt kunna föra fram budskap, så som talskrivande, poddar, reportage och bilder.

Tillsammans formar vi terminens innehåll utifrån kursens målsättning, deltagarnas intressen och aktuella samhällsfrågor.