fbpx

Grund- och gymnasienivå

För dig som saknar grundskolebehörighet och gymnasiebehörighet som vill pröva dina möjligheter att studera på nytt. Dina behov bestämmer såväl innehåll som studietakt och studienivå.

Snabbfakta

Kursstart: 17 augusti 2020
Ansökan: 10 maj 2020
Inträdeskrav: Inga förkunskaper krävs
CSN-berättigad: Ja

För dig…

– som vill studera på grundskolenivå
– som vill studera på både grundskole- och gymnasienivå
– som vill pröva dina möjligheter att studera på nytt

Kursprofil/inriktning

Kursen vänder sig till Dig som vill pröva dina möjligheter till fortsatta studier med fokus på grundskolenivå. Vi anpassar schemat så att du även har möjlighet att ämnesvis studera på gymnasienivå. Vi lägger stor vikt vid studieteknik och studieplanering. Dina behov och förkunskaper bestämmer såväl innehåll som studietakt och studienivå. För dig som är intresserad av att studera Svenska som andraspråk har kursen ett särskilt spår.
Kursen har specialpedagog och kurator som extraresurser.
Du kan börja kursen antingen vårterminen 2020 eller höstterminen samma år.
På folkhögskola möts människor med olika åldrar, erfarenheter och mål.

Kursinnehåll

Svenska, svenska som andraspråk, engelska, matematik, samhällsorientering, estetisk verksamhet i olika tekniker samt grundläggande IT. Temablock såsom hälsa, livskunskap, arbetsmarknadsinriktning och vardagsekonomi. Utifrån intresse finns det möjligheter att göra tillval.

Du kan också läsa om Grund- och gymnasienivå på Studentum.se. Här finns bland annat recensioner från tidigare deltagare.

Kursansvarig