fbpx

Grund- och gymnasienivå

Studera på både grundskole- och gymnasienivå. Pröva dina möjligheter att studera på nytt utifrån dina egna behov

Snabbfakta

Kursstart: 17 augusti 2020
Ansökan: 10 maj 2020
Inträdeskrav: Inga förkunskaper krävs
CSN-berättigad: Ja

För dig

– som vill studera på grundskolenivå
– som vill studera på både grundskole- och gymnasienivå
– som vill pröva dina möjligheter att studera på nytt utifrån dina egna behov

Kursprofil/inriktning

Kursen vänder sig till dig som vill pröva dina möjligheter till fortsatta studier med fokus på grundskolenivå. Vi anpassar schemat så att du även har möjlighet att ämnesvis studera på gymnasienivå. Vi lägger stor vikt vid studieteknik och studieplanering. Dina behov och förkunskaper bestämmer såväl innehåll som studietakt och studienivå. För dig som är intresserad av att studera Svenska som andraspråk har kursen ett särskilt spår.

Kursen har specialpedagog och kurator som extraresurser. Du kan börja kursen antingen vårterminen 2020 eller höstterminen samma år.

På folkhögskola möts människor i olika åldrar, med olika erfarenheter och mål.

Kursinnehåll

Svenska, svenska som andraspråk, engelska, matematik, samhällsorientering, estetisk verksamhet i olika tekniker samt grundläggande IT. Temablock såsom hälsa, livskunskap, arbetsmarknadsinriktning och vardagsekonomi ingår också. Utifrån intresse finns det möjligheter att göra tillval.

Du kan också läsa om Grund- och gymnasienivå på Studentum.se. Här finns bland annat recensioner från tidigare deltagare.

Att studera allmän kurs på folkhögskola innebär mer än att studera ämnen. Vi vill att du ska vara väl förberedd för livet efter folkhögskolan, vara delaktig, se dina möjligheter, rättigheter och skyldigheter.  I livet på folkhögskolan ingår även skolans temadagar, fysisk gruppträning och möjlighet till vissa tillval.

Välkommen du också!

Kursansvarig