Musik på scen – inriktning ljud- och ljusteknik

Kursen är för dig som vill fördjupa dig inom områdena liveljud, ljus och studio. Passar också för dig som vill förbereda dig inför ett yrkesliv som ljud- eller ljustekniker.

Snabbfakta

Kursstart: 20 augusti 2018
Ansökan: 8 maj 2018
Antagningsträffar: Ja
CSN-berättigad: Ja

För dig…

  • Som har praktisk erfarenhet av ljud och ljusteknik och lämpliga grundkunskaper
  • Som vill fördjupa dig inom området liveljud, ljus och studio
  • Som vill förbereda dig för ett yrkesliv som ljud eller ljustekniker, samt öka kunskapen för att fortsätta med universitetsstudier inom samma område. Vi arbetar med digital ljud- och ljusteknik, samt Protools som programvara för studio.

Kursinnehåll:

Målet är att utveckla kunnandet genom praktiskt arbete, undervisning, workshops och en liten del litteraturstudier. Kursen samarbetar ibland med Musik på scen, som är artistiskt inriktad. Periodvis innehåller kursen en också eget valda projekt med handledning. Första projektet(ca 6 vkr) ”Vi bygger en konsert” görs i samarbete med Musik på scen. Förutom ensemblespel och uppträdanden har du ansvar för ljud och ljus i produktionen. Därefter kommer en fördjupningsperiod i liveljud och ljus. Vi samarbetar med professionella ljud och ljustekniker för auskultation och studiebesök. Under våren fördjupning i studioinspelning och mixning och förberedelser för sökningar (arbetsprover, teori, etc.) samt praktik. Kursen kommer också att ta hand om skolans interna och externa konserter under året som en del av praktikarbetet. I kursen ingår också musikteori, ellära, ljudlära och föreläsningar om bransch och företagande.
På folkhögskola möts människor med olika åldrar, erfarenheter och mål.

Antagningsvillkor:

Du ska ha grundkunskaper i mixning från live och studiosammanhang, t.ex. gått Musik på scen år 1 eller annan likvärdig kurs. Du ska vilja utveckla ditt tekniska och konstnärliga kunnande vad det gäller liveljud, scenljus och studioarbete, samt arbeta i grupp.

 

Kursansvarig