fbpx

Musik på scen

För dig som vill använda dina förmågor på scenen och utvecklas tillsammans med andra i sceniska musikprojekt och därmed hitta din egen väg till att bli yrkesutövande pedagog och/eller artist.

Snabbfakta

Kursstart: 17 augusti 2020, kursen är två terminer.
Ansökan: 10 maj 2020
Antagningsträffar: Besök oss gärna
CSN-berättigad: Ja

För dig…

  • som är engagerad i musicerande och har musiken som ett stort intresse
  • som har lämnat gymnasiet och står inför ett val kring vad du vill göra i ditt liv och som vill söka en väg till ett yrke med musik som inriktning
  • som vill tillämpa musiken i ett sammanhang där du får väva ihop den konstnärliga delen med den pedagogiska och administrativa samt möta många sceniska utmaningar

Kursprofil/inriktning

Kursen ger dig möjlighet att pröva dina förmågor på scenen och att utvecklas tillsammans med andra i sceniska musikprojekt. Vår ambition är att du efter avslutad kurs har skaffat dig säkerhet och förmåga att fungera som ledare i olika musikaliska sammanhang. Finn din egen väg till att bli yrkesutövande pedagog och/eller artist.

Kursen är inte direkt förberedande för musikhögskola. Du kan dock med handledning få information om vad du behöver för att studera vidare. Även om du inte förbereder dig direkt för specifika ansökningsprov till en musikhögskola, ger vår kurs dig värdefulla kunskaper för livet och/eller fortsatta studier.
På folkhögskola möts människor med olika åldrar, erfarenheter och mål.

Kursinnehåll

Musikprojekt, ensemblespel, gruppledning, instrumenthandledning, musikteori, kultur & samhälle samt teater/drama.

Antagningsvillkor…

Du skall ha engagemang i din musikutövning. Erfarenhet av att ha spelat i grupp och arbetat projektinriktat är en merit. Till ansökan skriver du ett personligt presentationsbrev. Du ska också bifoga videofiler där du musicerar och du kommer även att intervjuas på telefon.
Du har minst grundläggande behörighet från 3-årig utbildning i gymnasieskolan eller motsvarande kunskaper.

Kursansvarig

Kolla även på: Facebook