Sång & komp årskurs 1

För dig som vill utveckla din sång för fortsatta studier vid en musikhögskola eller som aktiv fritidssysselsättning och få ökad kunskap på ditt kompinstrument.

Snabbfakta

Kursstart: 17 augusti 2020
Ansökan: 10 maj 2020
Antagningsträffar: 9:e eller den 16:e maj
CSN-berättigad: Ja

För dig…

– som är intresserad av att utveckla din sång
– som vill öka dina färdigheter vad gäller komp&sång
– som tycker att sång&komp är det bästa du vet

Sång & komp årskurs 1

Årskurs ett och två följer samma teman under året. Årskurserna har flera av veckans lektioner tillsammans men deltagarna har olika uppgifter och fokus. Läs mer under överskriften Läsårets teman på sidan för respektive kurs. Har du genomfört åk 1 kan du sedan söka åk 2.
Här kan du läsa mer om årskurs 2.

Kursprofil/inriktning

Genom workshops, övningar, praktisk röstteori och individuell handledning inför gruppen får du kunskap om din röst och dess möjligheter. Vi arbetar med solo och gruppsång inom ett brett spektrum av genrer och kulturer såsom pop, jazz, musikal och visa. Ditt ackordinstrument utvecklar du då du kompar dig själv eller sångare i klassen. Du förväntas ta stort ansvar för din egen utveckling genom loggbok, egen övning och förberedelse inför varje lektion.
På folkhögskola möts människor med olika åldrar, erfarenheter och mål.

Kursinnehåll

Solosång, stämsång, röstteori, vokalensemble, ackordinstrument, kör och musikteori.

Se klassens video…

Antagningsvillkor

Skicka oss ett personligt brev där du beskriver dina musikaliska erfarenheter och mål jämte ansökningsbilaga och kopior på betyg.
Du har minst slutbetyg från 3-årig utbildning i gymnasieskolan eller motsvarande kunskaper.

När din ansökan nått oss kommer du att bli kallad till ansökningsträff här på skolan den 9 maj eller den den 16 maj. Vilken dag som gäller dig får du besked om! 

Vid antagningsträffen vill vi att du framför 2 korta sånger. Välj till exempel en vers och en refräng i varje sång. Den ena sången ska du kompa dig själv på piano eller gitarr som finns att låna. Den andra sången ska du ha med ackord i din tonart samt taktstreck så att vi kan kompa dig. Tillsammans med de andra som söker vid samma tillfälle kommer du att få lära dig en kort sång där du ska hålla en egen stämma. Vi genomför en kort intervju och det är därför bra om du är påläst om kursens innehåll som beskrivs på hemsidan.
Du får göra teoriuppgifter som vi endast använder resultaten från för att göra nivåindelning i grupper om du blir antagen.

Vi bjuder på fika och lunch. Vill du hyra ett rum på internatet vid antagningstillfället så kontaktar du skolans expedition.

 

Kursansvarig

Länkar

Facebook