Sång & komp årskurs 1

Vi ger dig möjlighet att utveckla din sång och ditt kompinstrument. Kursen förbereder dig för studier vid en musikhögskola eller att ha sång & komp som en aktiv fritidssysselsättning. Du blir kulturbärare och inspiratör i en av Sveriges största folkrörelser - körsång

Snabbfakta

Kursstart: 20 augusti 2018
Ansökan: 8 maj 2018
Antagningsträffar: 10/5, 17/5 eller 24/5 kl 09.30-12.00
CSN-berättigad: Ja

För dig…

– som är intresserad av att utveckla din sång
– som vill öka dina färdigheter vad gäller komp&sång
– som tycker att sång&komp är det bästa du vet

Sång & komp årskurs 1

Årskurs ett och två följer samma teman under året. Årskurserna har flera av veckans lektioner tillsammans men deltagarna har olika uppgifter och fokus. Läs mer under överskriften Läsårets teman på sidan för respektive kurs. Har du genomfört åk 1 kan du sedan söka åk 2. Kursen hette tidigare sång & vokalgrupp.
Här kan du läsa mer om årskurs 2.

Kursprofil/inriktning

Genom workshops, övningar, praktisk röstteori och individuell handledning inför gruppen får du kunskap om din röst och dess möjligheter. Vi arbetar med solo och gruppsång inom ett brett spektrum av genrer och kulturer såsom pop, jazz, musikal och visa. Ditt ackordinstrument utvecklar du då du kompar dig själv eller sångare i klassen. Du förväntas ta stort ansvar för din egen utveckling genom loggbok, egen övning och förberedelse inför varje lektion.
På folkhögskola möts människor med olika åldrar, erfarenheter och mål.

Kursinnehåll

Solosång, stämsång, röstteori, vokalensemble, ackordinstrument, kör och musikteori.

Antagningsvillkor

Skicka oss ett personligt brev där du beskriver dina musikaliska erfarenheter och mål jämte ansökningsbilaga och kopior på betyg.

När din ansökan nått oss kommer du att bli kallad till ansökningsträff vid något av följande tillfällen 10/5, 17/5 eller 24/5 09.30-12.00. Ange redan i din ansökan om du önskar ett visst datum.

Vid antagningsträffen vill vi att du framför 2 korta sånger. Välj till exempel en vers och en refräng i varje sång. Den ena sången ska du kompa dig själv på piano eller gitarr som finns att låna. Den andra sången ska du ha med ackord i din tonart samt taktstreck så att vi kan kompa dig. Tillsammans med de andra som söker vid samma tillfälle kommer du att få lära dig en kort sång där du ska hålla en egen stämma. Vi genomför en kort intervju och det är därför bra om du är påläst om kursens innehåll som beskrivs på hemsidan.
Du får göra teoriuppgifter som vi endast använder resultaten från för att göra nivåindelning i grupper om du blir antagen.

Vi bjuder på fika och lunch. Vill du hyra ett rum på internatet vid antagningstillfället så kontaktar du skolans expedition.

 

Kursansvarig

För dig…

  • som vill sjunga på heltid i ett år
  • som vill sjunga tillsammans med andra
  • som vill kompa din eller andras sång på gitarr eller piano

Länkar

Facebook