Sång & komp årskurs 1 / Gäster vi haft detta läsår

Vi ger dig möjlighet att utveckla din sång och ditt kompinstrument. Kursen förbereder dig för studier vid en musikhögskola eller att ha sång & komp som en aktiv fritidssysselsättning. Du blir kulturbärare och inspiratör i en av Sveriges största folkrörelser - körsång

Snabbfakta

Kursstart: 20 augusti 2018
Ansökan: 8 maj 2018
Antagningsträffar: 10/5, 17/5 eller 24/5 kl 09.30-12.00
CSN-berättigad: Ja

En eftermiddag med Esbjörn och Johan

Konsert med Esbjörn och johan 022

Två av Sveriges mest etablerade folkmusiker sammanstrålar här på Högalid i en duo. Hazelius och Hedin musicerar med en innerlighet som lämnar få oberörda. Med sällsynt självklarhet och närvaro sjunger och spelar de den svenska folkmusiken som de gjort till sin egen. Kursen Sång & Vokalgrupp fick en stunds prat och lite workshops med dessa båda herrar.


 En stund med låtskrivaren Eva Hillered

Gäster vi haft detta läsår

45 musikdeltagare vid Högalids Folkhögskola blev bättre på låtskrivning!
Det tackar vi gästlärare Eva Hillered för!


 Workshop med Lise och Gertrud

Gäster vi haft detta läsår
Deltagarna i kursen kursen ”sång & vokalgrupp” och kursen ”Musik på scen” vid Högalids Folkhögskola blev bättre på att göra egna versioner av andras låtar. Lise & Gertrud berörde med konsert, föreläsning & workshop.


Simon Ljungman och Fredrik Berglund

Simon and Garfunkel - soppscenenMusikerna Simon Ljungman & Fredrik Berglund har arrangerat Simon & Garfunkels låtar för kör.
Gitarristen och sångaren Simon känns igen från På Spårets husband Augustifamiljen och Håkan Hellströms komp-band.
Fredrik är sångare, pianist, musiker och körpedagog. Duon gästades av kursen ”Sång och vokalgrupp” från Högalids folkhögskola, under ledning av Anna Kellander Brewitz.


Syster Sol

systersol-152

Högalids Folkhögskolas 3 musikkurser fick möta Syster sol i ett samtal om musikbranschen. Vi gjorde också en konsert tillsammans på Kalmar slott där Syster sols musik framfördes av band och stor kör från musikkurserna.

Foto: Stina Felter