Seniorkurs

För dig som är pensionär, sjukpensionär eller som önskar träffa andra och samtidigt lära nytt.

Snabbfakta

Kursstart: 16 januari 2020
Ansökan: Senast 3 december 2019, därefter löpande intag så länge det finns platser kvar.
Kursdagar: Torsdagar och/eller fredagar (preliminärt)

För dig…

– som är pensionär och önskar träffa andra i liknande situation
– som vill berika dina kunskaper och lära nytt
– som vill ta del av allt det folkhögskolan erbjuder

Kursprofil/inriktning

Våra seniorkurser vänder sig till dig som är pensionär, sjukpensionär eller som önskar träffa andra och samtidigt lära nytt. Vi bjuder på en berikande kurstid där du som deltagare är den främsta resursen med din erfarenhet och ditt kunnande.

En lunchpaus finns mellan lektionspassen på torsdagen där du kan välja att äta lunch tillsammans med övriga deltagare i skolans matsal eller äta medhavd lunch i skolans cafeteria. Om du väljer skolans förträffliga lunch så faktureras kostnaden.

Kursinnehåll

Samarbete med kursen Svenska som andraspråk/Bild och form/ Fotografisk bild och bildbehandling på torsdagar

Du kan välja ett lektionspass Samarbete med kursen Svenska som andraspråk kl. 8.30-10.00, Bild och form, kl.10.30 – 14.30 (lunch 12.00-13.00) och Fotografisk bild och bildbehandling kl. 13.00 – 16.00.

Lektionspasset Samarbete med kursen Svenska som andraspråk innebär att du träffar deltagare med invandrarbakgrund som studerar svenska och samhällskunskap. Vi diskuterar olika ämnen eller gör något praktiskt tillsammans, t.ex. hantverk eller matlagning.

Lektionspasset i Bild och form är i skolans ateljé. Du har möjlighet att utveckla ditt skapande i olika material och med hjälp av olika verktyg, inom keramik, måleri, teckning och tryck.

Lektionspasset i Fotografisk bild och bildbehandling innebär att du kommer att lära dig hur du blir en bättre fotograf. Du kommer att få lära dig kamerans grunder, samt hur du kan ändra inställningar på din kamera för att påverka slutresultatet. Vi kommer även att prata om objektiv, och vad som skiljer olika objektiv åt. Vi kommer även att titta på enklare bildredigering för att snygga upp dina fotografier. Under kursen kommer vi dels befinna oss på skolan för teori, dels utomhus på olika fotoutflykter. Du behöver inte ha tillgång till egen kamera, men om du har en egen rekommenderar vi att du använder dig av den så du får lära dig hur den fungerar.

Natur på fredagar 

Du kan välja ett lektionspass kl. 8.30 – 12.00. Du kommer att lära om och uppleva naturen utifrån studiebesök, utflykter och teori. Högalids folkhögskola har närheten till många unika naturområden och vi använder oss av skolans buss och bil för att uppleva dessa. Vi har även möjlighet att anpassa oss utifrån gruppens intresse och önskemål.

Ansökan/information

För mer information kontakta skolans expedition via mejl på: kontakt@hogalid.nu alternativt på telefon 0480-844 80.

Vårens kurs pågår mellan 16/1 – 3/6 2020, klockslag och plats meddelas i separat utskick.
Skolan prioriterar deltagare som väljer lektionspass både torsdag och fredag. I övrigt tar vi in deltagare utifrån det datum när ansökan kom in.

Du får en faktura efter avslutad kurs om 550 kronor för servicekostnader (exempelvis kopiering och övrigt material)
Eventuella kostnader för mat och fika tillkommer.

Ansökan sker via skolans ansökningsformulär – klicka på ”Ansök” uppe i menyraden.

Välkommen du också!

Kursansvarig