fbpx

Seniorkurs

För dig som är pensionär, sjukpensionär eller som önskar träffa andra och samtidigt lära nytt.

Snabbfakta

Kursstart: 13 januari 2020
Ansökan: Senast 3 december 2019, därefter löpande intag så länge det finns platser kvar.
Kursdagar: Måndagar, torsdagar och fredagar

För dig…

– som är pensionär och önskar träffa andra i liknande situation.
– som vill berika dina kunskaper och lära nytt.
– som vill ta del av allt det folkhögskolan erbjuder.

Kursprofil/inriktning

Våra seniorkurser vänder sig till dig som är pensionär, sjukpensionär eller som önskar träffa andra och samtidigt lära nytt. Vi bjuder på en berikande kurstid där du som deltagare är den främsta resursen med din erfarenhet och ditt kunnande.

En lunchpaus finns mellan lektionspassen på torsdagen där du kan välja att äta lunch tillsammans med övriga deltagare i skolans matsal eller äta medhavd lunch i skolans cafeteria.
Om du väljer skolans förträffliga lunch så faktureras kostnaden.

Kursinnehåll

Bild och form på måndagar kl. 10.30 – 14.30 (lunch 12.00 – 13.00)
Bild och form i skolans ateljé innebär att du har möjlighet att utveckla ditt skapande i olika material och med hjälp av olika verktyg, inom keramik, måleri, teckning och tryck.

Samarbete med kursen Svenska som andraspråk/Bild och form/ Fotografisk bild och bildbehandling på torsdagar
Samarbete med kursen Svenska som andraspråk (kl.8.30- 10.00) innebär att du träffar deltagare med invandrarbakgrund som studerar svenska och samhällskunskap. Vi diskuterar olika ämnen eller gör något praktiskt tillsammans, t.ex. hantverk eller matlagning.
Bild och form (kl. 10.30 – 14.30, lunch 12.00 – 13.00) i skolans ateljé innebär att du har möjlighet att utveckla ditt skapande i olika material och med hjälp av olika verktyg, inom keramik, måleri, teckning och tryck.

Fotografisk bild och bildbehandling (kl. 13.00 – 16.00) innebär att du lär dig kamerans grunder samt hur du kan ändra inställningar på din kamera för att påverka slutresultatet. Enklare bildredigering för att snygga upp dina fotografier ingår i kursen. Vi kommer att befinna oss på skolan för teori och utomhus på olika fotoutflykter. Du behöver inte ha tillgång till egen kamera, men om du har en egen rekommenderar vi att du använder dig av den så du får lära dig hur den fungerar.

Natur på fredagar kl. 08.30 – 12.00
Du kommer att lära om och uppleva naturen utifrån studiebesök, utflykter och teori. Högalids folkhögskola har närheten till många unika naturområden och vi använder oss av skolans buss och bil för att uppleva dessa. Vi har även möjlighet att anpassa oss utifrån gruppens intresse och önskemål.

Ansökan/information
För mer information kontakta skolans expedition via mejl på: kontakt@hogalid.nu alternativt på telefon 0480-844 80.
Ansökan sker via skolans ansökningsformulär på – klicka på ”Ansök” uppe i menyraden.
Du får en faktura efter avslutad kurs om 600 kronor för servicekostnader (exempelvis kopiering) från och med höstterminen 2020. Eventuella kostnader för mat och fika tillkommer.

Vårens kurs pågår mellan 13/1-28/05 2020. Klockslag och plats meddelas i separata utskick.

Välkommen, Du också!

 

Kursansvarig