fbpx

Seniorkurs

Kurs för dig som är pensionär/sjukpensionär och vill utveckla dina kunskaper samt
träffa andra i liknande situation. Ett livslångt lärande!

Snabbfakta

Kursstart: Eventuellt den 18 januari 2021
Ansökan: Kontakta skolans expedition
Kursdagar: Måndagar, torsdagar och fredagar

För dig

– som vill berika dina kunskaper inom olika områden
– som vill ta del av en stimulerande, allmänbildande och trivsam kurs
– som vill ta del av allt det folkhögskolan erbjuder.

Kursprofil/inriktning

Våra seniorkurser vänder sig till dig som är pensionär, sjukpensionär eller som önskar träffa andra och samtidigt lära nytt. Vi bjuder på en berikande kurstid där du som deltagare är en viktig resurs med din erfarenhet och ditt kunnande.

En lunchpaus finns mellan lektionspassen på torsdagen där du kan välja att äta lunch tillsammans med övriga deltagare i skolans matsal eller äta medhavd lunch i skolans cafeteria. Om du väljer skolans lunch så faktureras kostnaden.

På folkhögskola möts människor i olika åldrar, med olika erfarenheter och mål.

Kursinnehåll – du kan välja mellan olika ämnesområden

Bild och form 
Bild och form i skolans ateljé innebär att du har möjlighet att utveckla ditt skapande i olika material och med hjälp av olika verktyg, inom keramik, måleri, teckning och tryck.

Fotografisk bild och bildbehandling
Fotografisk bild och bildbehandling  innebär att du lär dig kamerans grunder samt hur du kan ändra inställningar på din kamera för att påverka slutresultatet. Enklare bildredigering för att snygga upp dina fotografier ingår i kursen. Vi kommer att befinna oss på skolan för teori och utomhus på olika fotoutflykter. Du behöver inte ha tillgång till egen kamera, men om du har en egen rekommenderar vi att du använder dig av den så du får lära dig hur den fungerar.

Natur 
Du kommer att lära om och uppleva naturen utifrån studiebesök, utflykter och teori. Högalids folkhögskola har närheten till många unika naturområden och vi använder oss av skolans buss och bil för att uppleva dessa. Vi har även möjlighet att anpassa oss utifrån gruppens intresse och önskemål.

It-inriktning
Grundläggande datoranvändning, såsom att söka och hitta information, kolla priser på olika produkter, skriva mejl och liknande. Du som deltagare har även möjlighet att själv
påverka kursens innehåll.

Antagningsvillkor

För mer information kontakta skolans expedition via mejl på: kontakt@hogalid.nu alternativt på telefon 0480-844 80. Ansökan sker via skolans ansökningsformulär. Klicka på ”Ansök” uppe i menyraden.

Du får en faktura efter avslutad kurs. Servicekostnaden är 800 kronor per termin  Eventuella kostnader för mat och fika tillkommer.

Vårens kurs pågår mellan 18/1 – 4/6, 2021. Klockslag och plats meddelas i separata utskick.

Kostnader
Undervisningen är kostnadsfri. Du betalar för kost och servicekostnad. För mer information kontakta kursansvarig.

Välkommen du också!

Kursansvarig