fbpx

Information till våra deltagare!

Till alla deltagare vid Högalids folkhögskola

På rekommendation av Folkhälsomyndigheten och Folkbildningsrådet samt beslut från skolans styrelse inför Högalids folkhögskola distansstudier från och med onsdag 18/3. Detta innebär att skolan är stängd för vanliga lektioner på plats. All undervisning kommer ske på distans via Google. Det är mycket viktigt att du som deltagare läser din skolmejl varje dag.

Skolans lokaler är stängda, men deltagare kan vid behov hämta material på skolan. Vissa kurser som behöver tillgång till teknisk utrustning och speciell typ av lokaler har viss tillgång till skolans miljö. Deltagare har möjlighet att låna datorer genom skolexpeditionen för att underlätta distansstudierna. Vid behov kan deltagare även boka enskilda möten med personal på skolan. Övriga aktiviteter på Högalids folkhögskola, som exempelvis konferenser, är inställda under mars och april. Denna förändring gäller tills vidare. Skolans ledning informerar löpande deltagare och  personal via mejl samt uppdaterar aktuell information på hemsidan.
Skolans internat är fortsatt öppet med vissa restriktioner. Matsalen är öppen som vanligt för deltagare som bor på internatet. Det går bra att kontakta skolans expedition via telefon och mejl för frågor. Det går också bra att kontakta kursansvariga/mentorer för aktuell information.

Sinnrik kurs och Seniorkursen avslutas omedelbart

Under rådande omständigheter med  en allmän smittspridning i samhället av coronavirus ställer skolan in dessa två kurser med omedelbar verkan och vi kan i dagsläget inte veta när vi återupptar verksamheten. Kursdeltagare kommer att få fortlöpande information framöver. Vi hoppas att ni alla är friska och krya och att vi kan återuppta verksamheten när omständigheterna har förändrats.

Informationen ovan gäller fram till vecka 17 då det görs en ny avstämning/bedömning av läget.
Information angående sommarkurser skickas ut måndag 27/4.

Vänligen
Carl Sundbring
rektor