Kursöversikt

Musik på scen

Kurs för dig som är engagerad i musicerande och har musiken som ett stort intresse. Kanske vill söka en väg till ett yrke med musik som inriktning.

Ansök nu

Snabbfakta

Kursstart: 16 augusti 2021, kursen är två terminer.

Antagningsträffar: Inte i nuläget, återkommer med besked om det ändrar sig.

CSN-berättigad: Ja

Ansök senast: 9 maj 2021

För dig

  • som är engagerad i musicerande och har musiken som ett stort intresse
  • som vill söka en väg till ett yrke med musik som inriktning
  • som vill tillämpa musiken i ett sammanhang där du får väva ihop den konstnärliga delen med den pedagogiska och administrativa samt möta många sceniska utmaningar.

Handledare

Rob Easley

072-4528934
rob.easley@hogalid.nu

Kursprofil/inriktning

Kursen ger dig möjlighet att pröva dina förmågor på scenen och att utvecklas tillsammans med andra i sceniska musikprojekt. Vår ambition är att du efter avslutad kurs har tillägnat dig säkerhet och förmåga att fungera som ledare i olika musikaliska sammanhang. Du finner din egen väg till att bli yrkesutövande pedagog och/eller artist.

Kursen är inte direkt förberedande för musikhögskola. Du kan dock med handledning få information om vad du behöver för att studera vidare. Även om du inte förbereder dig direkt för specifika ansökningsprov till en musikhögskola, ger vår kurs dig värdefulla kunskaper för livet och/eller fortsatta studier.

På folkhögskola möts människor i olika åldrar, med olika erfarenheter och mål.

Kursinnehåll

Musikprojekt, ensemblespel, gruppledning, instrumenthandledning, musikteori, kultur & samhälle samt teater/drama. I livet på folkhögskolan ingår även skolans temadagar, fysisk gruppträning och möjlighet till vissa tillval. Mer kursinformation hittar du här.

Antagningsvillkor

Du skall ha engagemang i din musikutövning. Erfarenhet av att ha spelat i grupp och arbetat projektinriktat är en merit. Till ansökan skriver du ett personligt brev. Du ska också bifoga videofiler där du musicerar och du kommer även att intervjuas på telefon.

Du har minst grundläggande behörighet från 3-årig utbildning i gymnasieskolan eller motsvarande kunskaper.

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri. Du betalar för kost och servicekostnad. Läs mer på sidan kostnader.

Välkommen du också!