SKRIVHOPP – kreativt skrivande

En inspirationskurs i kreativt skrivande med självbiografiskt och fiktivt innehåll

Snabbfakta

Kurstid: 17-20 juni 2019
Kurskostnad: 1400 kr om du bor på skolan, annars 600 kr.
Sista ansökningsdag: 5 maj 2019

Vi ägnar oss åt lekfulla och kreativa skrivövningar med självbiografiskt eller fiktivt innehåll i ett tillåtande klimat. Du kommer få med dig ett flertal användbara tips under kursens gång för att hitta ditt uttryck och vägar in i ditt skrivande som att prova olika genrer, perspektiv, bygga upp karaktärer, få driv i berättandet etc. Vi kommer skriva mycket på ren intuition, associationer och experimentera med språk och innehåll. Här och nu. Men också lite längre lustfyllda skrivövningar med tid för egen skrivtid och eftertanke. Vi kommer också arbeta gemensamt med enklare vägledd respons för tillit och bekräftelse. Att löpande lyssna mycket på varandras texter där grupptrygghet, igenkänning och gemenskap står främst i fokus är också en central del av innehållet.

Efter kursen kommer du ha mycket skriven text med dig hem, lärt dig använda litterära verktyg för att arbeta vidare självständigt, och utvecklat din skrivprocess; både till själ, kropp och tanke.

Jag som håller i detta heter Suzanne Berg, är utbildad skrivpedagog. Jag brinner för att dela med mig av det som skrivandet kan ge som konstform, personlig utveckling och kreativ gemenskap.

Varmt välkommen med din anmälan!