fbpx

Yogakurs

Checka ut från vardagen, hämta hem dig själv och ladda upp inför sommaren.
Under fem dagar läggs fokus på kraft, utmaning, återhämtning och vila.

Snabbfakta

Kurstid: 8-12 juni 2020
Ansökan: 10 maj 2020
Kurskostnad: Internat 2400 kronor, externat 1600 kronor

Denna Yogakurs kräver ingen avancerad yogapraktik sedan innan. Det passar dig som är nyfiken och vill testa på yoga likväl som det passar dig som redan nu har en daglig yoga praktisering.
Under veckan kommer du att få prova på en bredd inom yogan. Detta ger dig möjlighet till att hitta “din” yoga och ditt sätt. Från stilla Yin till mer kraftfull yoga via meditation och tysta promenader, fysiska utmaningar varvas med mentala intentioner.

Yoga betyder union. En strävan efter en balans inom den enskilda individen men också mellan flera individer. För att hitta balans kan det krävas att öva på att vara ur balans.

Dagarna varvas med praktik, samtal och kunskap om Yoga. Högalids Folkhögskola ligger vackert med ekar och fruktträd i trädgården. När vädret tillåter tar vi ut våra mattor och praktiserar utomhus.

Folkhögskolan ligger i Smedby, strax utanför Kalmar, fem minuter med tåg, 20 minuter med buss. Kanske vill någon passa på att åka in till Kalmar efter kursdagen och besöka slottet, fika eller ta en tur till Öland? Länstrafiken erbjuder bra kommunikationer.

Utöver yogakursens deltagare möter du andra sommarkursare och vi samlas för en gemensam grillkväll under veckan. 

Mer info och detaljerad planering kommer under vårterminen 2020. Vid frågor maila kursansvarig.

Kostnad

Väljer du att bo på skolans internat, inklusive frukost, fm fika, lunch och middag kostar det (internat) 2400 kr
För dig som inte bor på skolan kostar det (externat) 1600 kr. Fm fika och lunch ingår.

Kursansvarig

Anna Björkdala, Lärare i Psykologi och Idrott och Hälsa, utbildad Global Yogalärare och MediYoga instruktör. anna.bjorkdala@hogalid.nu