Kursöversikt

Yogakurs- inställd sommaren 2021

Denna sommarkurs passar dig som är nyfiken och vill testa på yoga likväl som det passar dig som redan utövar yoga dagligen.

Ansök nu

Snabbfakta

Kurstid: 14-18 juni 2021 - Slutgiltigt besked om kursen genomförs ges senast 2021-05-12.

Ansökan öppnar: 1 januari 2021

Kurskostnad: Internat 2400 kronor, externat 1600 kronor

Ansök senast: 9 maj 2021

Kursinnehåll

Denna Yogakurs kräver ingen avancerad yogapraktik sedan innan. Den passar dig som är nyfiken och vill testa på yoga likväl som det passar dig som redan utövar yoga dagligen.

Under veckan kommer du att få prova på en bredd inom yogan. Detta ger dig möjlighet till att hitta “din” yoga och ditt sätt. Det kan vara allt från stilla Yin till mer kraftfull yoga via meditation och tysta promenader. Fysiska utmaningar varvas med mentala intentioner.

Yoga betyder union – en strävan efter balans inom den enskilda individen men också mellan flera individer. För att hitta balans kan det krävas att öva på att vara ur balans.

Dagarna varvas med praktik, samtal och kunskap om Yoga. Högalids Folkhögskola ligger vackert med ekar och fruktträd i trädgården. När vädret tillåter tar vi ut våra mattor och praktiserar utomhus.

Folkhögskolan ligger i Smedby, strax utanför Kalmar, fem minuter med tåg, 20 minuter med buss. Kanske vill någon passa på att åka in till Kalmar efter kursdagen och besöka slottet, fika eller ta en tur till Öland? Länstrafiken erbjuder bra kommunikationer.

Utöver yogakursens deltagare möter du andra sommarkursare och vi samlas för en gemensam grillkväll under veckan.

Mer info och detaljerad planering kommer under vårterminen 2021. Vid frågor, maila kursansvarig.

Kostnad

Väljer du att bo på skolans internat, inklusive frukost, fm fika, lunch och middag kostar det (internat) 2400 kr.

För dig som inte bor på skolan (externat) kostar det  1600 kr. Förmiddagsfika och lunch ingår.

Kursansvarig

Anna Björkdala, Lärare i Psykologi och Idrott och Hälsa, utbildad Global Yogalärare och MediYoga instruktör. anna.bjorkdala@hogalid.nu

Välkommen du också!