fbpx

Sång & komp årskurs 2

Som gått Sång & komp årskurs 1, eller motsvarande och vill fördjupa ditt kunnande inom sång & komp tillsammans med andra

Snabbfakta

Kursstart: 17 augusti 2020
Ansökan: 10 maj 2020
Antagningsträffar: Sker digitalt, information om när kommer efter du ansökt
CSN-berättigad: Ja
För dig som gått årskurs 1 eller motsvarande

För dig

– som gått Sång & komp årskurs 1, eller motsvarande
– som vill sjunga på heltid eller deltid i ett år
– som vill fördjupa ditt kunnande inom sång & komp tillsammans med andra.

Kursprofil/inriktning

Årskurs ett och två följer samma teman under året. Årskurserna har flera av veckans lektioner tillsammans men deltagarna har olika uppgifter och fokus.

I årskurs 2 väljer du, inom kursens olika teman, repertoar och uppgifter som behövs för att nå dina mål efter Högalids Folkhögskola.

Dina mål kan till exempel vara att arbeta som körledare eller trubadur. Det kan vara att söka musikhögskolor eller andra musikutbildningar. Det kan också vara att öka din allmänna kunskap inom sång och musik för att investera i en aktiv fritid där sång & komp är en självklarhet.

På folkhögskola möts människor i olika åldrar, med olika erfarenheter och mål.

Kursinnehåll

Här kan du läsa mer om årskurs 1.

Temaperioder årskurs 2

Så fungerar rösten: Du fördjupar din kunskap i en eller flera valda sångtekniker.
Julperiod: Du gör julkonserter tillsammans med klasskamraterna
och åk 1.
Musikalisk fördjupning: Du genomför ett individuellt fördjupningsarbete med inriktning mot vad du tänker dig att göra efter åk 2.
Att leda sång: Du övar på att vara körledare för åk 2 som i detta tema blir en egen vokalgrupp. Med hjälp av huvudläraren i sång leder du masterclass i solosång med åk 1.
Avslutningskonsert: Din klass gör en konsert tillsammans på offentlig plats i regionen.

Du har praktik i samband med höstlov, sportlov och påsklov samt en dag i veckan i 6 veckor per termin. I livet på folkhögskolan ingår även skolans temadagar, fysisk gruppträning och möjlighet till vissa tillval.

Antagningsvillkor

Endast du som genomfört åk 1 eller motsvarande kan söka åk 2. När din ansökan nått oss kommer du att bli kallad till ansökningsträff här på skolan den 9 maj eller den 16 maj 2020.

Välkommen du också!

Kursansvarig